FAQs

Veelgestelde vragen


  • Waar staat MAP voor?

    MAP staat voor Meedoen in de Praktijk

  • Wat is de bedoeling van het onderzoeksproject?

    Dit project levert drie soorten nieuwe en praktisch toepasbare kennis op: 

    1. Ervaringskennis: de nieuwe inzichten bieden mensen met afasie en naasten mogelijkheden voor verbetering van communicatieve competentie, waardoor zij beter kunnen meedoen aan de maatschappij en hun kwaliteit van leven verbetert;
    2. Professionele kennis: de antwoorden op de onderzoeksvragen en de te ontwikkelen kennisproducten bieden afasietherapeuten handvatten voor de behandeling van afasie in de chronische fase in het algemeen en in het bijzonder binnen de behandeling Verder met afasie;
    3. Wetenschappelijke kennis: het project omarmt en bouwt voort op een recente paradigmaverschuiving in de afasieliteratuur, waarbij het belang van het onderzoeken van authentieke interacties (in plaats van gedecontextualiseerde testsituaties) wordt benadrukt.
  • Wat is de rol van ervaringsdeskundigen?

    Ervaringsdeskundigen spelen een centrale rol binnen MAP. Zij zijn immers de enige echte experts als het gaat om afasie. Zij kennen hun krachten, hun grenzen en hun behoeften. Daarom bevat het onderzoeksteam mensen met afasie en naasten. Bovendien worden ervaringsdeskundigen gedurende het onderzoeksproject regelmatig uitgenodigd om input of feedback te geven.

  • Wat is de rol van afasietherapeuten?

    Afasietherapeuten zijn onmisbaar voor MAP. Zij verbinden, bemiddelen en delen hun kennis en ervaring uit de praktijk. Praktijkprofessionals zijn dan ook vertegenwoordigd in het onderzoeksteam. Zo zorgen we ervoor dat het onderzoeksproject resulteert in kennis en producten die aansluiten op behoeften die bestaan in de praktijk.

  • Wat is de rol van collega-onderzoekers?

    Samen verleggen we grenzen. Daarom leggen we onze ideeën, methoden en bevindingen voor aan collega-onderzoekers. We sparren met hen en vragen hen gedurende het gehele onderzoeksproject regelmatig om feedback. We sluiten aan bij voorgaand onderzoek en doen suggesties voor vervolgonderzoek. Zo komen we telkens een stap verder.

  • Kan ik meedoen?

    Heel graag. Kijk op deze pagina om te zien op welke manier je kunt meedoen als ervaringsdeskundige, naaste of afasietherapeut. Op dit moment zijn we in het bijzonder op zoek naar naasten die de projectgroep en het kernteam kunnen adviseren.

  • Ik heb een idee! Hoe kan ik dat doorgeven?

    Super! Je idee kun je hier doorgeven. 

  • Waar kan ik meer informatie vinden over afasie?

    We verwijzen je graag door naar de website van AfasieNet.

  • Wat betekent het logo?

    De figuren staan symbool voor de drie groepen belanghebbenden: mensen met afasie, praktijkprofessionals en onderzoekers. Zij zijn onderling verbonden door het onderzoeksproject waar ze samen aan werken. Verder staat het logo voor participatie: de beoogde uitkomst van het project is dat mensen met afasie beter kunnen meedoen aan de maatschappij.

  • Wie financiert het onderzoek?

    Het onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw en de Hersenstichting.

  • Er klopt iets niet. Waar kan ik dat melden?

    Klopt er iets niet? Geef het hier aan ons door. 

Staat uw vraag er niet tussen?

Laat uw gegevens achter via het contactformulier
We nemen contact met u op.
Share by: